Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati e asciugati
- 1 pizzico di aglio in polvere
- 2 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 1 pizzico di timo secco tritato
- 1 foglia di alloro secca, lavata e asciugata
- 1 coda di rospo (700 g circa)
- 75 g di patate a fette sottili
- 30 g di olive taggiasche denocciolate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di patate a cubetti (1-2 cm)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 6033 kJ / 1442 kcal
- Białko
- 153.5 g
- Węglowodany
- 63.7 g
- Tłuszcz
- 65.5 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 min
Branzino al sale aromatico
55min
Orata al sale
40 min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55min
Branzino al cartoccio
1h 10min
Seppie con i piselli
40 min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25min
Coda di rospo con verdure
40 min
Cannocchie al Varoma
55min
Coda di rospo con cannellini e salsa al basilico
1h
Scorfano al cartoccio con patate viola
35min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35min