Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
-
300
g di piselli freschi, novelli
lub 300 g di piselli surgelati - 300 g di fave fresche novelle
- 30 g di vino bianco
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- crostini di pane, a piacere, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 397 kJ / 95 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagioli in umido
1h 30 min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50min
Vellutata di verza al vino bianco
50min
Vellutata di carciofi e taleggio
55min
Crema di fave al finocchietto
50min
Zuppa di fave
50min
Cozze su crema di zucchine
40min
Macco di fave messinesi con calamari
50min
Vellutata di fave, asparagi e limoni
30min
Fave in umido
1u.
Vellutata fredda peperone, melanzana e curry
2u.
Vellutata fredda di fave e ricotta
55min