Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Koftas
- 20 g fresh parsley, cut in pieces
- 150 g spring onions, cut in pieces
- 900 g lamb shoulder, minced
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground white pepper
Pepper Sauce
- 300 g onions, quartered
- 150 g red peppers, cut in pieces (3 cm)
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 400 g tinned whole peeled tomatoes, in juice
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g potatoes, sliced (2-3 mm)
- 350 g tomatoes, sliced (2-3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2400 kJ / 576 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1 godz. 35 min
Curried Prawns with Rice
1 godz.
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20min
Chicken Pastilla
1h 25min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Okra and meat stew (bamia)
1 godz.
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45min
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Couscous with Chicken and Lamb
1 godz. 10 min