
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Koftas
- 20 g fresh parsley cut in pieces
- 150 g spring onions cut in pieces
- 900 g lamb shoulder minced
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground white pepper
Pepper Sauce
- 300 g onions quartered
- 150 g red peppers cut in pieces (3 cm)
- 20 g olive oil plus extra for greasing
- 400 g tinned whole peeled tomatoes in juice
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g potatoes sliced (2-3 mm)
- 350 g tomatoes sliced (2-3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 576 kcal / 2400 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Węglowodany
- 22 g