Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce

Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce

4.2 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions

Składniki

Koftas
  • fresh parsley cut in pieces
    20 g
  • spring onions cut in pieces
    150 g
  • lamb shoulder minced
    900 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground white pepper
    ½ tsp
Pepper Sauce
  • onions quartered
    300 g
  • red peppers cut in pieces (3 cm)
    150 g
  • olive oil plus extra for greasing
    20 g
  • tinned whole peeled tomatoes in juice
    400 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • potatoes sliced (2-3 mm)
    400 g
  • tomatoes sliced (2-3 mm)
    350 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 576 kcal / 2400 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...