Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaking
- 200 g dried chickpeas
- 200 g dried broad beans
- water, cold, for soaking
Falafels
- 150 g onions, quartered
- 15 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces
- 15 g fresh coriander, cut in pieces
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp ras el hanout (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
-
300
g sunflower oil
lub vegetable oil
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 323 kJ / 81 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Aloo Beetroot Tikki
1h
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30 min
Baba Ganoush
1h
Lemon and Roasted Garlic Speltotto
2h
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1h 5min
Fresh Pasta Dough
1h
Falafel
1h 25min
Soya Yoghurt
12 godz. 10 min
Falafel
25h 30min
Aubergine Bhurta
30 min
Houmous
13u. 30min
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1h 25min