Urządzenia i Akcesoria
Falafel
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 24 godz.
30 pieces
Składniki
Soaking
-
dried chickpeas200 g
-
dried broad beans200 g
-
water cold, for soaking
Falafels
-
onions quartered150 g
-
fresh flat-leaf parsley cut in pieces15 g
-
fresh coriander cut in pieces15 g
-
ground cumin3 tsp
-
ras el hanout (see tip)2 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
vegetable oilsunflower oil300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3 g
Kalorie
323 kJ /
81 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1h 10min
Falafel
25h 30min
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1h 25min
Hummus
5min
Falafel
1h 25min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2h 30min
Pain aux Cereales
12h 15min
Quick Falafel
30min
Houmous
13h 30min
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20min