Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaking
- 200 g dried chickpeas
- 200 g dried broad beans
- water, cold, for soaking
Falafels
- 150 g onions, quartered
- 15 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces
- 15 g fresh coriander, cut in pieces
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp ras el hanout (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
-
300
g sunflower oil
lub vegetable oil
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 323 kJ / 81 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Houmous
13 Std. 30 Min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Mushroom Pâté
1 Std. 30 Min
Tabbouleh
2 godz. 15 min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1 Std. 25 Min
Spiced Moroccan Lentil Soup
35 Min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1h 55min
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1 Std. 5 Min
Harissa sauce
10 min
Falafel
1 Std. 25 Min
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2 godz. 35 min