Urządzenia i Akcesoria
Falafel
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 24 godz.
30 pieces
Składniki
Soaking
-
dried chickpeas200 g
-
dried broad beans200 g
-
water cold, for soaking
Falafels
-
onions quartered150 g
-
fresh flat-leaf parsley cut in pieces15 g
-
fresh coriander cut in pieces15 g
-
ground cumin3 tsp
-
ras el hanout (see tip)2 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
vegetable oilsunflower oil300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3 g
Kalorie
323 kJ /
81 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick Falafel
30 Min
Pancakes with Cream and Pistachios (Qatayef with Achta)
50 Min
Houmous
13 Std. 30 Min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4 Std. 20 Min
Hazlenut and Sunflower Spread
8 Std. 10 Min
Almond Cheese
6 Std. 15 Min
Lupini Cheese
2 Std. 45 Min
Gnocchi with Taleggio Cheese
1 Std. 40 Min
Vegan Bean Burgers
1 Std. 20 Min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 Std. 40 Min
Dal Makhani
9 Std. 30 Min