Urządzenia i Akcesoria
Falafel
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 24 godz.
30 pieces
Składniki
Soaking
-
dried chickpeas200 g
-
dried broad beans200 g
-
water cold, for soaking
Falafels
-
onions quartered150 g
-
fresh flat-leaf parsley cut in pieces15 g
-
fresh coriander cut in pieces15 g
-
ground cumin3 tsp
-
ras el hanout (see tip)2 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
vegetable oilsunflower oil300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3 g
Kalorie
323 kJ /
81 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Falafel
25 godz. 30 min
Salted Caramel Pecan Parsnip Cake
3 godz. 20 min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1 godz. 10 min
Houmous
13 godz. 30 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Curried Panini Bread - Panini al curry e ricotta
2 godz. 35 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Lupini Cheese
2 godz. 45 min
Gnocchi with Taleggio Cheese
1 godz. 40 min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50 min
Puy Lentil Dip
45 min
Baba Ganoush
1 godz.