Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
16 slices
Składniki
Torte
-
plain flour for dusting
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets280 g
-
chestnut purée (see tip)450 g
-
egg yolks from large eggs6
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing100 g
-
dark rum4 Tbsp
-
caster sugar60 g
-
egg whites from large eggs6
-
fine sea salt¼ tsp
Glaze
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets170 g
-
double cream100 g
-
dark rum1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
5.1 g
Kalorie
984 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
12.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhubarb Infused Aperol Spritz
1h 30min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1h
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18h 25min
Crêpes
1h 15min
Gazpacho
1h 15min
Yoghurt Dressing
5min
Piped Raspberry Mousse
1h
Nut Cupcakes
30min
Rhubarb and Strawberry Juice
45min
Rolled Salmon Pancakes
45min
Mushroom Pâté
1h 30min
Tuna Tapenade
5min