Wersje kompatybilne
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torte
- plain flour, for dusting
- 280 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 450 g chestnut purée (see tip)
- 6 egg yolks, from large eggs
- 100 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 4 Tbsp dark rum
- 60 g caster sugar
- 6 egg whites, from large eggs
- ¼ tsp fine sea salt
Glaze
- 170 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 100 g double cream
- 1 Tbsp dark rum
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 984 kJ / 237 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
Alternatywne przepisy
Vanilla sugar
72 Std.
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6 godz. 45 min
Apple Pâtes de Fruits
6h 15 min
Crème Pâtissière
15min
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3h 10min
Floating Islands
40min
Mincemeat and Almond Tart
2 Std. 15 Min
Irish Stout and Walnut Bread
2 godz. 50 min
Egg Liqueur Crème Brûlée
1h 15min
Chocoholics
1h
Buckwheat Galettes with Scallops and Andouille Sausage Sauce
1h 10min
Torta Caprese
55min