Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Toasted Pistachios
- 30 g pistachio nuts, unsalted
Chocolate Fondant
- 160 g unsalted butter, diced
- cocoa powder, for dusting
- 150 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 120 g caster sugar
- 4 medium eggs
Brandy Anglaise Foam
- 140 g whole milk
- 40 g double cream
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 20 g caster sugar
- 10 g brandy
- coarse sea salt, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2292.3 kJ / 547.9 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 39.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 63.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pease Pudding
13h 10min
Cranberry Sauce
1u.
Strawberry and Burrata Salad with Basil Pesto (TM5)
20min
Popcorn Verrines
1h 30 min
Fish Pie with Salsa Verde-laced Béchamel
1h 40min
Sticky Gochujang Marinade
10min
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
2h 15min
Chocolate Lime Mousse with Sesame and Honey Streusel
3h
Peppercorn Sauce
30min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1 Std. 55 Min
Garlic and Herb Butter
1h 10min
Tandoori Marinade
10min