Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate and Sesame Ganache
- 200 g dark chocolate (64%), small pieces or callets
- 200 g milk chocolate, small pieces or callets
- 375 g double cream
- ½ tsp cocoa powder
- 50 g liquid glucose
- ¾ tsp fine sea salt
- 50 g sesame oil
- 25 g vegetable oil
- 3 egg yolks, from medium eggs
Ginger Ice Cream
- 750 g whole milk
- 250 g double cream
- 75 g liquid glucose
- 40 g trimoline
- 30 g milk powder
- 50 g fresh root ginger, grated
- 200 g egg yolks
- 100 g caster sugar
- 20 g stem ginger in syrup, syrup only
- 50 g stem ginger, chopped in small pieces
Pear Purée
- 3 pears, medium, peeled, cored (approx. 300 g)
- 30 g unsalted butter, diced
- 50 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
Garnish
- 4 pears, medium, peeled, sliced (1 mm) then cut in 2 cm discs
- 16 halved walnuts, for grating over plates
- coriander cress, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3232 kJ / 772.5 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 51.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.8 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 206.3 mg
Alternatywne przepisy
Flourless Chocolate Coffin Cake
1h 5min
Steamed Potato Tortilla (TM5)
Brak ocen
Berry Curd
20min
Caramel Parfait
7hod.
Mini Coffee Pecan Layer Cakes
55 min
Cheesecake (baked)
7h 20min
Vanilla Ice Cream
12 Std.
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3h 45min
Blueberry Cheesecake, Yoghurt Sorbet
4 Std. 30 Min
Chocolate Soufflé with Orange
45min
Caramel Sauce
1 godz. 30 min
Mixed Berries Pavlova Stack
5 Std. 30 Min