Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate and Sesame Ganache
- 200 g dark chocolate (64%), small pieces or callets
- 200 g milk chocolate, small pieces or callets
- 375 g double cream
- ½ tsp cocoa powder
- 50 g liquid glucose
- ¾ tsp fine sea salt
- 50 g sesame oil
- 25 g vegetable oil
- 3 egg yolks, from medium eggs
Ginger Ice Cream
- 750 g whole milk
- 250 g double cream
- 75 g liquid glucose
- 40 g trimoline
- 30 g milk powder
- 50 g fresh root ginger, grated
- 200 g egg yolks
- 100 g caster sugar
- 20 g stem ginger in syrup, syrup only
- 50 g stem ginger, chopped in small pieces
Pear Purée
- 3 pears, medium, peeled, cored (approx. 300 g)
- 30 g unsalted butter, diced
- 50 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
Garnish
- 16 halved walnuts, for grating over plates
- 4 pears, medium, peeled, sliced (1 mm) then cut in 2 cm discs
- coriander cress, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3232 kJ / 772.5 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 51.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.8 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 206.3 mg
Alternatywne przepisy
Panna Cotta
6h 15min
Profiteroles
2h 15min
Quick Cheese Soufflés
45min
Hollandaise Sauce
15min
Lemon Tart
4h 30min
Normandy Apple Flan
1u. 25min
Bordelaise Sauce
55 Min
Passion Fruit Soufflé
35min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1u. 10min
Chocolate Soufflé with Orange
45min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10min
Mixed Berries Pavlova Stack
5u. 30min