Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g boiling water
- 20 g dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 10 g extra virgin olive oil
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into quarters
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into thirds
- 2 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 250 g kimchi (see Tips)
- 200 g daikon, peeled and cut into thin slices (5-10 mm)
- 2 tbsp tamari, gluten free (see Tips)
- 1 tsp pure maple syrup
- 200 g firm tofu, pressed and cut into squares (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, cut into slices
- 4 radishes, cut into thin slices
- 1 tbsp sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 794.2 kJ / 189.1 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Soba noodle mee goreng
40min
Kimchi Pancakes (Hestan Cue™) Metric
50min
Millet cashew stir-fry
30min
Mushroom stroganoff
20min
Hot and sour soup
55min
Kimchi non-fried rice
1h
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 godz. 30 min
Yasai miso ramen
35min