Pepper rasam
TM6 TM5 TM31

Pepper rasam

3.2 (5 ocen)

Składniki

  • 1 cm piece fresh ginger, peeled
  • 6 fresh curry leaves
  • 1 tsp black peppercorns
  • 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only
  • 35 g kithul Jaggery (optional - see Tips)
  • 60 g brown onion
  • 1 tsp ghee (see Tips)
  • ½ tsp cumin seeds
  • ½ - 1 tsp dried chilli flakes
  • 750 g water
  • ½ tsp salt
  • 3 tsp tamarind paste (see Tips)

Wartości odżywcze
na 8 portions
Kalorie
861 kJ / 205 kcal
Białko
4.29 g
Węglowodany
35.36 g
Tłuszcz
7.09 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
3.95 g
Sód
1227.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy