Pepper rasam

Pepper rasam

3.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 portions

Składniki

  • piece fresh ginger peeled
    1 cm
  • fresh curry leaves
    6
  • black peppercorns
    1 tsp
  • fresh coriander leaves only
    2 - 3 sprigs
  • kithul Jaggery (optional - see Tips)
    35 g
  • brown onion
    60 g
  • ghee (see Tips)
    1 tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • dried chilli flakes
    ½ - 1 tsp
  • water
    750 g
  • salt
    ½ tsp
  • tamarind paste (see Tips)
    3 tsp

Wartości odżywcze na 8 portions

Kalorie 205 kcal / 861 kJ
Białko 4.29 g
Tłuszcz 7.09 g
Węglowodany 35.36 g
Błonnik 3.95 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 1227.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...