Urządzenia i Akcesoria
Thai Green Curry Paste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 jar
Składniki
-
fresh coriander roots only10 g
-
shallots50 g
-
garlic cloves30 g
-
fresh galangal (lengkuas)15 g
-
coriander seeds toasted2 tsp
-
cumin seeds toasted2 tsp
-
white peppercorns½ tsp
-
fresh green chillies deseeded15
-
salt1 tsp
-
Thai basil leaves only2 sprigs
-
fresh lemongrass white part only3 stalks
-
kaffir lime zest only, finely chopped2 tsp
-
shrimp paste (belacan)1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
2401 mg
Białko
19 g
Kalorie
1745 kJ /
417 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
16 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Thai Green Curry Paste
10 min
Beef rendang
6 godz. 20 min
Homemade chicken stock powder
1 godz. 35 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 godz. 20 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 godz. 40 min
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1 godz.
Sambal chilli
35 min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 godz. 55 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Tom Yum Paste
45 min
Sambal oelek
20 min