Urządzenia i Akcesoria
Char Siu Pork (Chinese BBQ Pork)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 godz.
5 portions
Składniki
-
garlic cloves5
-
fresh ginger10 g
-
shallots150 g
-
light soy sauce40 g
-
dark soy sauce30 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)30 g
-
brown sugar70 g
-
maltose syrup plus extra for brushing1 ½ tbsp
-
pork belly, skinless1000 g
-
maltose syrup3 tbsp
-
water2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
692.9 mg
Białko
21.3 g
Kalorie
4848.1 kJ /
1158.7 kcal
Tłuszcz
106.1 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
38.6 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Onsen Eggs
50 min
Hand Ripped Cabbage
20 min
Char Kway Teow
25 min
Chinese Tea Eggs
1 godz.
Tomato and Bacon Spaghetti
35 min
Demo Recipe 2 - Quick Steamed Buns
1 godz.
Prawn laksa (Chef Degan)
50 min
One-Pot Tomato and Mushroom Spaghetti
30 min
Demo Recipe 3 - Stir Fried French Beans
15 min
San bei ji (three cup chicken)
35 min
Sambal Kangkung
10 min