Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Five-spice powder
- 2 tsp Sichuan peppercorns
- 3 star anise
- 2 tsp fennel seeds
-
2
cinnamon sticks (approx. 0.5 cm thick)
lub 1 tbsp ground cinnamon - 6 cloves
Hong Kong style roasted pork belly
- 2 tsp salt
- 1 tbsp caster sugar
- 1 piece pork belly, with skin (approx. 600 g), approx. 10 cm x 15 cm
- 2 tbsp coarse sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2466.2 kJ / 589.5 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Braised pork belly
55min
Spring onion pork ribs
1h
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
Oil-free Honey Chicken Wings
45 min
Sweet and Sour Pork Ribs
45 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10 min
Braised Pork and Egg with Rice
45 min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.