Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Five-spice powder
- 2 tsp Sichuan peppercorns
- 3 star anise
- 2 tsp fennel seeds
-
2
cinnamon sticks (approx. 0.5 cm thick)
lub 1 tbsp ground cinnamon - 6 cloves
Hong Kong style roasted pork belly
- 2 tsp salt
- 1 tbsp caster sugar
- 1 piece pork belly, with skin (approx. 600 g), approx. 10 cm x 15 cm
- 2 tbsp coarse sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2466.2 kJ / 589.5 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40min
Crispy Roast Pork Belly
4h 25min
Braised pork belly
55 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Thai-style grilled pork skewers
7h 25 min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3 godz. 40 min
Authentic Meat Floss
1h 40min
Korean Ginseng Chicken
1 Std. 10 Min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.