Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pork shoulder loin, cut in strips (1 cm)
- 2 tbsp fish sauce
- 100 g hot water
- 1 - 2 tbsp tamarind paste, adjust to taste
- 80 g onions
- 100 g shallots
- 10 g garlic cloves
- 4 - 6 dried chillies, soaked to soften
- 4 - 6 fresh red chillies
- 10 g fresh ginger
- 10 g galangal
- 20 g water
- 40 g oil
- 2 stalks fresh lemongrass
- 2 - 3 tbsp curry powder
- 2 kaffir lime leaves, shredded
- 180 g fresh coconut milk
- 1 tsp salt
- 10 g lump sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1527 kJ / 365 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25 min
Ginger Sesame Oil Chicken
25 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1u. 50min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Chai Buey
1h 45 min
Nutty Passionfruit Pork Ribs
1h 15 min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5 min
Taiwanese three cup chicken
20min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5 min