Urządzenia i Akcesoria
Thai Green Curry Paste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 jar
Składniki
-
fresh coriander roots only10 g
-
shallots50 g
-
garlic cloves30 g
-
fresh galangal (lengkuas)15 g
-
coriander seeds toasted2 tsp
-
cumin seeds toasted2 tsp
-
white peppercorns½ tsp
-
fresh green chillies deseeded15
-
salt1 tsp
-
Thai basil leaves only2 sprigs
-
fresh lemongrass white part only3 stalks
-
kaffir lime zest only, finely chopped2 tsp
-
shrimp paste (belacan)1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
2401 mg
Białko
19 g
Kalorie
1745 kJ /
417 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
16 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Thai Green Curry Paste
10 min
Ginger Garlic Paste
10 min
Japanese toasted sesame salad dressing
10 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1 godz.
Nyonya Spice Paste
15 min
Tom Yum Paste
45 min
Nyonya Chicken Rendang
45 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min