Urządzenia i Akcesoria
Thai Green Curry Paste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 jar
Składniki
-
fresh coriander roots only10 g
-
shallots50 g
-
garlic cloves30 g
-
fresh galangal (lengkuas)15 g
-
coriander seeds toasted2 tsp
-
cumin seeds toasted2 tsp
-
white peppercorns½ tsp
-
fresh green chillies deseeded15
-
salt1 tsp
-
Thai basil leaves only2 sprigs
-
fresh lemongrass white part only3 stalks
-
kaffir lime zest only, finely chopped2 tsp
-
shrimp paste (belacan)1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
2401 mg
Białko
19 g
Kalorie
1745 kJ /
417 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
16 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Red Thai Curry Paste
25 min
Red Thai Curry Paste
25 min
Homemade chicken stock powder
1 godz. 35 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 godz. 20 min
Lemongrass Tempeh
1 godz. 15 min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Nyonya Spice Paste
15 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Thai Green Curry Chicken
30 min