Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh coriander, roots only
- 50 g shallots
- 30 g garlic cloves
- 15 g fresh galangal (lengkuas)
- 2 tsp coriander seeds, toasted
- 2 tsp cumin seeds, toasted
- ½ tsp white peppercorns
- 15 fresh green chillies, deseeded
- 1 tsp salt
- 2 sprigs Thai basil, leaves only
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 2 tsp kaffir lime, zest only, finely chopped
- 1 tsp shrimp paste (belacan)
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 2401 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15min
Thai Massaman Curry Paste
25 min
Red Thai Curry Paste
25 min
Tom Yum Paste
45 Min
Red Thai Curry Paste
25 min
Tom Yum Paste
45 Min
Ginger Garlic Paste
10 min
Thai red curry paste
10 min
Beef rendang
6 Std. 20 Min
Thai Green Curry Paste
15min
Thai green curry paste
10 min
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
1h 10 min