Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa craquelin
- 40 g de mantequilla en trozos
- 50 g de harina
- 50 g de azúcar moreno
- 1 pellizco de sal
Masa choux con craquelin
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharaditas de azúcar
- 120 g de harina
- 3 huevos (tamaño L)
Nata montada
- 750 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 90 g de azúcar
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje
- 24 - 36 fresas (aprox. 600 g) en trozos o mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1755 kJ / 420 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema catalana de chocolate
40 min
Bavaroises de chocolate con menta
2h 15min
Natillas caramelizadas (Leite creme)
4h 25min
Milhojas con crema de vainilla
5h
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50min
Hojaldre rápido
2h
Pasteles de merengue y gelatina de frambuesa
3h 40min
Cuernos de chocolate rellenos de crema
4h
Postre de albaricoque con yogur de vainilla
1 godz. 30 min
Helado de corte de nata y chocolate
8u. 15min
Tarta de moka
1 godz. 30 min
Salsa de chocolate
10min