![Choux craquelin con nata y fresas Choux craquelin con nata y fresas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/840D826A-DCA8-48C3-8640-E719C62B596A/Derivates/f3131c8b-aed0-4af2-a078-68a9b4dcbdbe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa craquelin
- 50 g de azúcar moreno
- 50 g de harina
- 40 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
Masa choux con craquelin
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharaditas de azúcar
- 120 g de harina
- 3 huevos (tamaño L)
Nata montada
- 750 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 90 g de azúcar
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje
- 24 - 36 fresas (aprox. 600 g) en trozos o mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1755 kJ / 420 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Profiteroles de tiramisú
4 Std.
Soplillos de Murtas
4 Std.
Mochi relleno de helado (Mochi aisukurimu) - Japón
1 Std.
Merengue francés
2h 15 min
Cookies mince pie de manzana con helado y salsa de caramelo
2h 10min
Licor de grosella negra
1 Std. 5 Min
Cochinillo con chucrut y salsa de mandarina
27 Std. 30 Min
Pastel de chocolate para dos
30 min
Milhojas caramelizado con crema y merengue
2 Std.
Fantasmas de merengue
4 Std.
Xuxos de crema
1h 30min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 Std.