![Cuernos de chocolate rellenos de crema Cuernos de chocolate rellenos de crema](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e033fddf-b2fb-4831-a557-c4ac424fbfbc/Derivates/506f9ff9-dfbd-4f3f-a42e-2c3ffcd91aa4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de brioche
- 150 g de mantequilla fría en trozos
- 230 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 1 huevo
- 500 g de harina de fuerza
- 150 g de azúcar
- 5 g de sal
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 70 g de azúcar
- 60 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje y baño de chocolate
- 1 huevo batido
- 350 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 140 g de agua
- 50 g de chocolate blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 4859 kJ / 1162 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 139.9 g
- Tłuszcz
- 56.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.4 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 461.7 mg
Alternatywne przepisy
Devil's Food Cake (Tarta de chocolate) - EEUU
5h
Bizcocho al caramelo
3 Std.
Tarta de crema de galletas caramelizadas y fresas
4h 45min
Triángulos de chocolate
4h 30min
Bombones de chocolate vieneses
50min
Tarta de queso Gloria
6hod. 15min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20min
Tronco navideño de chocolate
2h 30min
Falsos churros con chocolate a la taza
1hod.
Bizcochitos lego
1h 30min
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Tarta de frutas arcoíris
2h 30min