Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de brioche
- 150 g de mantequilla fría en trozos
- 230 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 1 huevo
- 500 g de harina de fuerza
- 150 g de azúcar
- 5 g de sal
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 70 g de azúcar
- 60 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje y baño de chocolate
- 1 huevo batido
- 350 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 140 g de agua
- 50 g de chocolate blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 4859 kJ / 1162 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 139.9 g
- Tłuszcz
- 56.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.4 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 461.7 mg
Alternatywne przepisy
Polos de cheesecake
8 godz. 30 min
Galletas de crema de cacao y avellanas
1 godz. 30 min
Bizcochitos de chocolate rellenos
1 godz. 15 min
Muffins ingleses rellenos de crema
1h 20min
Cañas de chocolate rellenas de crema
3 Std.
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1 godz. 15 min
Berlinesas rellenas de crema
4h 20min
Petisús (éclairs)
1h 50min
Triángulos de chocolate
4 Std. 30 Min
Sorbete de limón con cava
5 min
Tarta de la abuela
4 Std. 30 Min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min