Cuernos de chocolate rellenos de crema

Cuernos de chocolate rellenos de crema

4.3 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
6 unidades

Składniki

Masa de brioche
  • 150 g de mantequilla fría en trozos
  • 230 g de leche
  • 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
  • 1 huevo
  • 500 g de harina de fuerza
  • 150 g de azúcar
  • 5 g de sal
Crema pastelera
  • 500 g de leche
  • 70 g de azúcar
  • 60 g de harina de repostería
  • 2 huevos
  • 2 yemas de huevo
  • 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje y baño de chocolate
  • 1 huevo batido
  • 350 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 140 g de agua
  • 50 g de chocolate blanco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 461.7 mg
Białko 24.2 g
Kalorie 4859 kJ / 1162 kcal
Tłuszcz 56.2 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 31.4 g
Węglowodany 139.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...