![Blinis Blinis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CC961E80-FD15-4FBC-AAA7-6E0C31A8F520/Derivates/0284AFA4-5278-4F5D-B982-8BDB13A58ACE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de trigo sarraceno en grano
- 200 g de leche
- 20 g de levadura prensada fresca
- ¼ cucharadita de azúcar
- 40 g de harina de repostería
- 1 huevo
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 20 g de aceite (para la sartén)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 185 kJ / 44 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Galletas de parmesano y hierbas
Brak ocen
Pastel de Rey (Bolo-rei escangalhado)
3h 30 min
Margarita
5min
Triángulos de bretzel
3 Std.
Mantequilla Café de París
10 min
Cóctel Black Velvet
6u. 10min
Fondue de carne (borgoña)
1 Std.
Pan de maíz, sardinas a la parrilla y piquillos
3h 45min
Crema reina de ave y quenelles de parmesano
1 Std.
Blinis de sarraceno con salmón ahumado y caviar
30 Min
Blinis
20 Min
Crêpes Suzette
1 godz. 30 min