Wersje kompatybilne
Insalata di pasta con tonno affumicato, finocchi e olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di bulbo di finocchio a tocchetti, le cime con le barbe
- 10 foglie di basilico fresche
- 20 g di mandorle pelate
- 50 g di olive verdi denocciolate
- ½ spicchio di aglio
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1200 g di acqua
- 320 g di pasta secca tipo ruote
- 100 g tonno affumicato a listerelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2633.8 kJ / 629.5 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Insalata di riso verde ai gamberi
1 Std. 50 Min
Insalata di pasta integrale
40 min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35 min
Insalata di quinoa con fagioli e formaggio di capra
20 min
Misto di cereali con zucchine alla menta e tonno
35 min
Cous cous integrale con ceci e tonno
20 min
Caesar salad di tonno
35 min
Involtini tricolore al cartoccio
45 min
Nuggets agli anacardi
35 min
Insalata di riso parboiled
55 min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 min
Trofie con fiori di zucca, zucchine e crudo
40 min