Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di nocciole, sgusciate e spellate
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 20 g di rucola fresca, lavata
- 30 g di spinaci baby freschi, lavati
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca tipo bavette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 min
Carbonara vegetariana
30 min
Pappardelle rucola e ricotta
1h
Pesto alle erbe aromatiche
10min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 min
Maltagliati pomodori e mandorle
45 min
Pasta di lenticchie con crema di stracchino e spinaci
30 min
Pesto di ricotta e noci
10min
Farfalle al pesto di frutta secca e caprino
30 min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30 min