Sorbet mangue-gingembre, gambas et tuile au sésame

Sorbet mangue-gingembre, gambas et tuile au sésame

4.8 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

Les tuiles au sésame
  • 25 g d'eau
  • 150 g de sucre en poudre
  • 50 g de miel
  • 30 g de graines de sésame
  • 30 g de beurre
Le sorbet mangue-gingembre
  • 50 g de sucre en poudre
  • 10 g gingembres frais
    2 g de gingembre en poudre
  • 400 g de mangues préalablement coupées en morceaux et congelées
  • 1 blanc d'œuf
Les gambas
  • 24 gambas
  • 15 g d'huile d'olive

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 20.5 g
Kalorie 1589.8 kJ / 376.7 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 50.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...