Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 petit oignon, coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 1 carotte, coupée en rondelles
- 25 g de céleri branche, coupé en morceaux de 2 cm
- 25 g de feuilles vertes de poireau, coupées en morceaux
- 1 clou de girofle (opcjonalnie)
- 1 c. à café de sel
-
2
brins de thym frais
lub 1 feuille de laurier frais - 1 pincée de poivre moulu
- 1 carcasse d'un petit poulet cuit, coupée en morceaux
- 850 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 800 g
- Kalorie
- 69 kJ / 16 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chapelure
5min
Salade de vermicelles à la vietnamienne (TM6)
40 min
Choucroute
96u.
Sous-vide joues de porc
8 godz. 30 min
Fond de volaille
45 min
Bouillon de légumes
1h 30min
Artichauts marinés à l'italienne
12 godz.
Pesto persil-amande
10min
Salade tiède de carottes et betteraves, sauce sésame
1h 5min
Soupe de wontons (soupe de raviolis)
1h
Sous-vide filets de poulet
1 Std. 55 Min
Bouillon de poulet maison
50min