![Bouillon de volaille maison Bouillon de volaille maison](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A7392B1-D820-4D12-AA91-8818879DB1C9/Derivates/36e30bc2-ed01-418b-b7f2-84d757a06b8e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 petit oignon, coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 1 carotte, coupée en rondelles
- 25 g de céleri branche, coupé en morceaux de 2 cm
- 25 g de feuilles vertes de poireau, coupées en morceaux
-
2
brins de thym frais
lub 1 feuille de laurier frais - 1 clou de girofle (opcjonalnie)
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 carcasse d'un petit poulet cuit, coupée en morceaux
- 850 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 800 g
- Kalorie
- 69 kJ / 16 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chapelure
5 min
Tartare de bœuf à la moutarde, pommes frites
1h 45min
Pesto de cresson, noix et comté
15min
Légumes secs moulus (150-250 g)
5 min
Bouillon de légumes
1h 30min
Pain de seigle scandinave
26 Std.
Fond de viande
45 Min
Congee aux champignons
1h 15 min
Lait de soya (Métrique)
1j 35 menit
Fond de volaille
45 Min
Bouillon de poulet maison
50 Min
Pesto de roquette, pistache et safran
15min