Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de feuilles de coriandre fraîche
- 15 g de feuilles de persil frais
- 2 gousses d'ail, coupées en quatre
-
80
g de beurre clarifié (voir "Conseil(s)")
lub 80 g de beurre spécial cuisson, ou de ghee -
20
g de beurre clarifié (voir "Conseil(s)")
lub 20 g de beurre pour la cuisson ou de ghee - 16 ormeaux, décoquillés par le poissonnier (coquilles récupérées) lavés et séchés
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de fèves aux coques à la menthe
55min
Tellines en persillade
1h 30min
Artichauts marinés à l'italienne
12 godz.
Rouille
10min
Beignets de courgettes comme des acras
1 godz. 45 min
Caviar d'aubergines
1h 5min
Sauce armoricaine
1h
Beignets de crevettes
35min
Dorer légèrement des haricots verts
25min
Aïoli traditionnel
10min
Sauce mayonnaise
10min
Sauce au roquefort
20 min