Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de sucre en poudre
- 680 g d'eau
- 220 g de jus de citron (5 citrons env.)
- 10 feuilles de basilic frais, ciselées
Le jour même
- 50 g de beurre, coupé en dés
- 30 g de farine de blé
- 140 g de blancs d'œufs (4 œufs moyens), plus 1 blanc d'œuf
- 160 g de sucre en poudre
- 250 g d'amandes effilées
- 10 feuilles de basilic frais, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2822 kJ / 678 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 86 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace chocolat-cannelle
12h
Sorbet tomate-basilic
12h
Soupe de melon au magret de canard
3h 15 min
FEVRIER Espumas au brie de Nangis, aux truffes et à la ciboulette - Nicolas Masse
2 Std.
Glace au parmesan
12h
Sorbet citron vert
12h
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3h 15 min
Sorbet framboise-girofle
12h
Sorbet concombre et vinaigre balsamique
12h
Sorbet mangue-Passion
12h
Glace au yaourt, miel et pignon
12 godz. 15 min
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36 Std.