Sorbet citron-basilic et tuiles aux amandes

Sorbet citron-basilic et tuiles aux amandes

4.6 66 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
6 portions

Składniki

La veille
  • de sucre en poudre
    300 g
  • d'eau
    680 g
  • de jus de citron (5 citrons env.)
    220 g
  • de basilic frais ciselées
    10 feuilles
Le jour même
  • de beurre coupé en dés
    50 g
  • de farine de blé
    30 g
  • de blancs d'œufs (4 œufs moyens), plus 1 blanc d'œuf
    140 g
  • de sucre en poudre
    160 g
  • d'amandes effilées
    250 g
  • de basilic frais ciselées
    10 feuilles

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 678 kcal / 2822 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 86 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...