甜豆雞肉蒸餃
TM5 TM6

甜豆雞肉蒸餃

3.7 (3 oceny)

Składniki

蒸餃皮

  • 75 克 水
  • 25 克 地瓜 ,去皮,切塊(約2公分)
  • 85 克 中筋麵粉
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 太白粉 ,少許

雞肉餡

  • 10 克 薑
  • 60 克 洋蔥 ,切塊(約2公分)
  • 200 克 雞胸肉 ,切塊(約2公分),放入冰箱冷凍30分鐘
  • 60 克 新鮮甜豌豆 ,切小段(約0.5公分)
  • 5 克 香油
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 糖
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉

甜豆雞肉蒸餃

  • 500 克 水

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
211.1 kJ / 50.5 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
5.2 g
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
0.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy