Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
蒸餃皮
- 75 克 水
- 25 克 地瓜 ,去皮,切塊(約2公分)
- 85 克 中筋麵粉
- ¼ 茶匙 鹽
- 太白粉 ,少許
雞肉餡
- 10 克 薑
- 60 克 洋蔥 ,切塊(約2公分)
- 200 克 雞胸肉 ,切塊(約2公分),放入冰箱冷凍30分鐘
- 60 克 新鮮甜豌豆 ,切小段(約0.5公分)
- 5 克 香油
- ¼ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
甜豆雞肉蒸餃
- 500 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 211.1 kJ / 50.5 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.4 g