Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
麵皮
- 50 克 花生油 ,或任何植物油
- 110 克 轉化糖漿
- ½ 茶匙 鹼水 (詳見要訣)
- 180 克 低筋麵粉 ,過篩備用
- 20 克 奶粉
五仁餡
- 60 克 葵花籽
- 60 克 松子
- 40 克 核桃
- 40 克 原味腰果
- 40 克 白芝麻
- 100 克 糯米粉
- 40 克 冬瓜糖條 ,切丁
- 20 克 金桔醬
- 80 克 細砂糖
- 70 克 水
- 10 克 米酒
- 30 克 沙拉油
組合
- 少許 高筋麵粉 ,灑粉用
- 1 顆 蛋黃
- ½ 大匙 水
- Wartości odżywcze
- na 1 顆
- Kalorie
- 866.6 kJ / 207.3 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 23 g
- Sód
- 1 mg