泰式肉末炒冬粉
TM5 TM6

泰式肉末炒冬粉

3.4 (14 ocen)

Składniki

  • 5 克 新鮮紅辣椒 ,去籽,切段(約2公分)
  • 20 克 蒜苗 ,切段(約2公分)
  • 5 克 紅蔥頭
  • 10 克 油
  • 100 克 豬絞肉
  • 1 茶匙 二砂糖
  • 1 茶匙 醬油
  • 1 茶匙 魚露
  • 60 - 70 克 水
  • 2 茶匙 檸檬汁
  • 100 克 冬粉 ,泡軟後瀝乾,以剪刀剪成兩段
  • 5 克 九層塔 ,只取葉子

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1135 kJ / 275 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy