Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
醬汁
- 10 克 蒜頭
- 30 克 醬油
- 20 克 烏醋
- 5 克 糖
- 15 克 苦茶油
- 1 枝 青蔥 ,切蔥花
- 白胡椒粉 ,少許
內餡
- 20 克 蔥
- 10 克 薑
- 1050 克 水
- 350 克 豬絞肉
- 150 克 蝦仁 ,切小塊
- 1 ½ 大匙 醬油
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 ½ 大匙 苦茶油
- 1 茶匙 米酒
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 2 大匙 烏龍茶 ,(茶包的粉)
- 50 片 餛飩皮
- Wartości odżywcze
- na 1 顆
- Kalorie
- 94.3 kJ / 22.6 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.1 g