Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 顆 蛋
- ⅛ 茶匙 鹽
- 250 克 水
- 15 克 薑 ,切絲
- 10 克 油
- 200 克 豬肉絲
- 100 克 新鮮黑木耳 ,切絲(長約5公分)
- 60 克 紅蘿蔔 ,切絲(長約5公分)
- 100 克 小黃瓜 ,切絲(長約5公分)
- 1 茶匙 糖
- 1 大匙 醬油
- 1 茶匙 米酒
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 636.2 kJ / 152.2 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 144.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 406.1 mg