
Urządzenia i Akcesoria
清燉羊肉湯
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 人份
Składniki
-
羊肉塊, 去腱 (帶皮),切塊(約5公分),以熱水川燙去血水500 克
-
薑 ,切片20 克
-
米酒200 克
-
水950 克
-
中藥包 (詳見要訣)1 包
-
鹽1 ½ - 2 茶匙
-
冰糖1 茶匙
-
白蘿蔔 ,去皮,切塊(約3公分)200 克
-
高麗菜 ,切塊(約3公分)200 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
333.8 kcal /
1382.5 kJ
Białko
28.5 g
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

尚讚!台灣味
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan