Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 香油
- 10 克 薑 ,去皮,切絲
- 1100 克 水
- 120 克 糙米 ,洗淨,瀝乾
- 30 克 洋蔥 ,切條(約0.5公分)
- 30 克 紅蘿蔔 ,去皮,切條(約0.5公分)
- 150 克 生草蝦 ,剝殼,去腸泥
- 60 克 鴻喜菇
- 2 茶匙 柴魚醬油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1214.6 kJ / 290.6 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 3.8 g