Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 雞胸肉 ,切塊(約3公分)
- 15 克 油
- 15 克 米酒
- ½ 茶匙 鹽
- ¾ 茶匙 糖
- 10 克 蛋液
- ¼ 茶匙 玉米粉
- 10 克 薑
- 15 克 蒜頭
- 1 ½ 茶匙 紅茶葉
- 60 克 綜合甜椒 ,切片
- 10 克 新鮮紅辣椒 ,切片
- 白胡椒粉 ,少許
- ½ 茶匙 香油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 615 kJ / 147.1 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.9 g