Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 1 dado per brodo di pollo
- 400 g di topinambur, pelato e a pezzi (2-3 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di burro a pezzi
- 30 - 40 g di cioccolato bianco a pezzi
- olio extravergine di oliva, a piacere
- cerfoglio fresco, le foglioline lavate, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1184 kJ / 285 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e scampi
2 Std.
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 Min
Crema di asparagi e curcuma
35min
Vellutata di topinambur e salvia
50 Min
Gazpacho indiano
2h 10min
Crema di barbabietola
10 Min
Salmone marinato alla barbabietola rossa
8h 40 min.
Vellutata di castagne con porcini
50 Min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1 Std.
Crema di barbabietole con quenelle alle erbe aromatiche
1 Std. 10 Min
Crema di topinambur e tartufo
55min