Torta salata ai porri e cumino nero

Torta salata ai porri e cumino nero

4.7 49 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

Pasta brisèe
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 200 g di farina tipo 00
  • 2 pizzichi di cumino nero in polvere
Ripieno
  • 500 g di acqua
  • 500 g di porri a listarelle
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 10 g di farina tipo 00
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di cumino nero in polvere
  • 50 g di panna da cucina

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.6 g
Kalorie 1188 kJ / 284 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 24.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...