Wersje kompatybilne
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla bianca a pezzi
- 40 g di burro
- 350 g di asparagi bianchi puliti e a pezzi
- 400 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 4 fette di prosciutto crudo a listarelle (½ cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di sale
- pane abbrustolito senza glutine, q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 535 kJ / 128 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min
Vellutata di finocchi, mele e speck
50min
Vellutata di porri
40 min
Crema di asparagi verdi
50min
Vellutata di porcini
50min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50min
Passato di carote e asparagi con mandorle
30min
Vellutata di funghi
50min
Crema di asparagi
50min
Contorno di asparagi bianchi con salsa olandese allo yogurt
45 min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30min
Vellutata di asparagi
45 min