Ratatouille di totani e melanzane su cous cous

Ratatouille di totani e melanzane su cous cous

4.3 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 600 g di totani puliti
  • 1 cipolla media da 100 g circa
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 1 peperone rosso da 200 g circa, a tocchetti di 2 cm
  • 300 g di melanzane violette rotonde a cubetti di circa 3 cm
  • 1 cucchiaio di aceto
  • 1 cucchiaino zucchero
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 250 g di acqua
  • 1 bustina di zafferano
  • 250 g di cous cous precotto
  • 1 cucchiaio di basilico fresco tritato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Białko 111.2 g
Kalorie 7841 kJ / 1874 kcal
Tłuszcz 63.5 g
Błonnik 18.4 g
Węglowodany 228.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...