Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pancetta a cubetti
- 2 spicchi di aglio, senza anima
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati
-
1
mazzetto di finocchietto selvatico, lavato
lub 1 cucchiaino colmo di semi di finocchio - 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di carne di coniglio a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 120 g di vino bianco secco
- 20 g di olive taggiasche denocciolate
- 200 g di salsiccia cruda, spellata e a tocchetti (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1845 kJ / 441 kcal
- Białko
- 36.5 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
Alternatywne przepisy
Coniglio in umido
1h 25 min
Coniglio alla siciliana
1j 20 mnt
Coniglio ai funghi
1h 10min
Coniglio stufato
1h 10min
Stinchi alle erbe
2 Std.
Coniglio all'appetitosa
1h 10min
Costine in umido
1j 20 mnt
Coniglio ai carciofi
1h 25 min
Faraona al vino rosso
1h 30 min
Coniglio al vino rosso
7 Std. 10 Min
Coniglio alla ligure
3 Std. 20 Min
Ossibuchi agli asparagi
1h 30 min