Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone

Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone

4.3 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porzioni

Składniki

Olio al limone
  • 1 limone, preferibilmente biologico
  • 1000 g olio extravergine di oliva
Insalata di polpo e patate
  • 50 g di cipolla rossa a pezzi
  • 100 g di carote pelate e a pezzi
  • 100 g di sedano a pezzi
  • 700 g di acqua
  • 1 - 2 foglie di alloro fresco
  • 600 - 700 g di polpo fresco pulito
  • 300 g di fagioli cannellini secchi precedentemente ammollati per 12 ore e scolati
  • 400 g di patate a pezzi (3-4 cm)
  • 1 cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26.1 g
Kalorie 1837 kJ / 439 kcal
Tłuszcz 17.7 g
Błonnik 10.7 g
Węglowodany 38.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...