Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone

Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone

4.3 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porzioni

Składniki

Olio al limone
  • limone, preferibilmente biologico
    1
  • di olio extravergine di oliva
    1000 g
Insalata di polpo e patate
  • di cipolla rossa a pezzi
    50 g
  • di carote pelate e a pezzi
    100 g
  • di sedano a pezzi
    100 g
  • di acqua
    700 g
  • di alloro fresco
    1 - 2 foglie
  • di polpo fresco pulito
    600 - 700 g
  • di fagioli cannellini secchi precedentemente ammollati per 12 ore e scolati
    300 g
  • di patate a pezzi (3-4 cm)
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 439 kcal / 1837 kJ
Białko 26.1 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 38.5 g
Błonnik 10.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...