Riso con pollo alle 7 spezie

Riso con pollo alle 7 spezie

3.7 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

7 spezie
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 1 cucchiaio raso di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaio di semi di coriandolo
  • 1 cucchiaio di semi di cumino
  • 1 cucchiaio di chiodi di garofano
  • 1 stecca di cannella
  • 10 semi di cardamomo
Pollo
  • 200 g di cipolle a metà
  • 50 g di olio di oliva
  • 900 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 300 g di riso sciacquato
  • 800 g di filetto di petto di pollo, senza pelle e a cubetti (2 cm)
  • 30 g di pinoli
  • 30 g di mandorle pelate
  • 30 g di pistacchi al naturale sgusciati
  • 4 - 5 rametti di coriandolo fresco spezzettato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3 g
Kalorie 2158 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...