Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di patate pelate e a cubetti (2-3 cm)
- 150 g di carote, pelate e a cubetti (2-3 cm)
- 150 g di zucchine a cubetti (2-3 cm)
- 100 g di piselli surgelati
- 4 filetti di petto di pollo, senza pelle
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- farina q.b.
- 50 g di acqua
- 50 g di vino bianco,
- 400 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di cipolla
- 4 fette di prosciutto cotto
- 4 fette di fontina
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1594.1 kJ / 381 kcal
- Białko
- 44.5 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40min
Pollo alle erbe con verdure al vapore
1 Std.
Petto di pollo con funghi e verdure
1 Std.
Pollo speziato al limone
40min
Pollo al limone con asparagi verdi
35min
Petto di pollo e zucchine
50min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40min
Salmone, asparagi e riso al Varoma
45min
Riso con pollo e verdure
30min
Straccetti di pollo alla curcuma
35min
Frittata primavera al vapore
50min