Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Parmesan, in Stücken
- 50 g Schalotten
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, in Stücken
- 30 g Olivenöl
- 400 g Wasser
- 100 g Weißwein, trocken
- 200 g Sahne
- 20 g Speisestärke
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1947 kJ / 465 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
50min
Weiße Tomatensuppe
40min
Gin-Tonic-Sorbet
14 Std.
Maronisuppe mit Nuss-Fisch
35 Min
Weißwein-Suppe
30min
Kräuterschaumsuppe mit Knoblauchcroutons
25 min
Parmesan-Kartoffel-Suppe
40min
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35 Min
Weißweinsuppe
45min
Kalte Caprese-Suppe
2h 15min
Maronencremesuppe
30min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50min