![Gorgonzola-Sauce Gorgonzola-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B2292315-CB0D-495B-AD86-EB6EB66685DF/Derivates/77A1559F-E758-43FD-A99A-056C22A86D52.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 EL Pinienkerne
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 250 g Milch
- 200 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 - 2 TL Speisestärke
- 150 g Gorgonzola, in Stücken (2-3 cm)
- 50 - 80 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Gorgonzola-Sauce mit Hähnchen
40min
Parmesan-Pasta
30 dk
Blauschimmelkäse-Walnuss-Sauce
15 dk
Pasta mit Gorgonzola und Birne
40min
Weizen Risotto mit Champignons
35min
Farfalle mit Vier-Käse-Sauce
20min
Käsefondue
15 dk
Blauschimmelkäse-Sauce
10min
Brokkoli-Gorgonzola-Pasta
30 dk
Steinpilz-Risotto
40min
Risotto mit Rucola und Gorgonzola
30 dk
Gnocchi mit Gorgonzola-Champignon-Sauce
45min