Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Trüffel-Mayonnaise
- 200 g Sonnenblumenöl
- 50 g Trüffelöl
- 1 Ei (siehe Tipp)
-
1
TL Zitronensaft
lub 1 TL Essig - 2 TL Senf (10 g)
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Salz
Rindercarpaccio und Fertigstellung
- 500 g Rinderfilet, aus der Mitte (siehe Tipp)
- 1 Bund Rucola
- 60 g Schwarzer Trüffel, frisch, in dünnen Scheiben
- 60 g Parmesan, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1685 kJ / 402 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouillabaisse
1 Std.
Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce
30 Min
Gin-Tonic-Saibling mit gehobelter Feldfrucht und Petersilien-Mayonnaise
24h
Rib Eye mit Béarnaise
1klst 50 min
Sauce Béarnaise
40 Min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20min
Vitello Tonnato
48 Std.
Sauce Béarnaise
20min
Sirloin Steak mit Heurigen und Chimichurri
50 Min
Rib Eye mit Béarnaise
1klst 50 min
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2h 15 min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1h 15 min