Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Schalotten
- 4 Forellenfilets, geräuchert (250 g), in Stücken
- 150 g Crème fraîche
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 20 Pumpernickel oder Schwarzbrottaler
- ½ Bund Dill, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 257 kJ / 62 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargel-Scampi-Terrine
10 godz.
Forellencreme
15min
Vitello Tonnato
48 godz.
Forellencreme
10min
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2h 20min
Thunfischpâté
4h 20min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1 Std. 20 Min
Rote-Bete-Sülzchen mit Schmandsauce
6h 15min
Safran-Butter-Sauce zu Fisch
20 min
Thunfisch-Tapenade
5min
Lachs-Dip
5min
Lachsaufstrich
5min