Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soufflé
- 6 takjes verse dille
- 1 verse chilipeper, zaadjes verwijderd, in stukken (opcjonalnie)
- 150 g gerookte zalm, in stukken
- 100 g lichte room (ong. 18% vet)
- 4 eierdooiers, medium
- 2 snuifjes zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- 4 eiwitten, medium
- 1 snuifje wijnsteenpoeder
Saus
- 60 g prei, enkel witte stukken, in schijfjes
- 20 g extra vergine olijfolie
- 150 g witte wijn
- ½ visbouillon blokje (0,5 l)
- 150 g water
- 1 el olijfolie
- 600 g verse zalmfilets, ontveld
- 100 g boter, in blokjes
- ½ citroen, enkel het sap
- zout, naar smaak
- gemalen zwarte peper, naar smaak
- verse dille, naar smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 882.8 kJ / 211 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ovenschotel van scampi en vermicelli
30 dk
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 dk
Risotto bolognese
45 min
Bouillabaisse
Brak ocen
Gevulde kalkoentaart
1 godz. 30 min
Beef Wellington
10h 10min
Bloedige hersenspaghetti
13 godz. 30 min
Rabarber-munt cocktail
2 godz.
Gestoomde tarbot filets en gemengde groenten
1h 15 min
Spaghetti met tonijn
40 min
Kip in rode pepersaus met courgette en feta couscous
55 min
Vislasagne met courgette
1h