Lamskroon met Paddenstoelenrisotto

Lamskroon met Paddenstoelenrisotto

5.0 3 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 portie

Składniki

Lamskroon
  • lamsvlees lamskroon, beenderen schoongemaakt
    1200 g
  • zout om te kruiden
  • peper, gemalen om te kruiden
  • olie
    2 el
  • boter
    50 g
  • rozemarijn, vers
    3 takjes
  • tijm, verse
    3 takjes
  • teentjes knoflook plat gedrukt
    2
  • witte wijn
    60 g
Paddenstoelenrisotto
  • Parmezaanse kaas in stukjes (2 cm)
    70 g
  • sjalot gehalveerd
    60 g
  • teentje knoflook
    1
  • verse champignons in blokjes (2 cm)
    400 g
  • boter
    20 g
  • olijfolie
    30 g
  • risottorijst
    375 g
  • kalfsfond of lamsfond
    900 g
  • zout
    1 ½ - 2 tl
  • peper, gemalen
    1 tl
Afwerking
  • bieslook, vers fijngehakt
    10 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 2130 mg
Białko 42 g
Kalorie 5221 kJ / 1248 kcal
Tłuszcz 92 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 40 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...