
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g rodzynek
- 50 g ciemnego rumu
- 50 g masła pokrojonego na kawałki
- 320 g mleka
- 6 żółtek
- 40 - 50 g cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 35 g drożdży świeżych pokruszonych
- 400 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- olej ilość do smażenia
- cukier puder ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 183.3 kcal / 767.4 kJ
- Białko
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Błonnik
- 0.9 g