Urządzenia i Akcesoria
Quiche z szyjkami rakowymi i serem gruyère
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
140 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus 1 łyżka do smażenia szyjek rakowych
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
35 g wody zimnej
-
150 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli dymki tylko białe części
-
2 ząbki czosnku
-
3 jajka
-
250 g śmietany, 18% tłuszczu
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
4 łyżki szczypiorku z cebulki dymki, posiekanego
-
300 g szyjek rakowych mrożonych, uprzednio rozmrożonych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 8 porcji
Białko
146.5 g
Kalorie
15026.4 kJ /
3589 kcal
Tłuszcz
242.6 g
Błonnik
8.4 g
Węglowodany
213.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
30 min
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1 godz.
Zielony rosół kolagenowy
7 godz. 15 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Wenezuelski szarpany kurczak z bułeczkami arepas
40 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min