Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 140 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus 1 łyżka do smażenia szyjek rakowych
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 35 g wody, zimnej
- 150 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli dymki, tylko białe części
- 2 ząbki czosnku
- 3 jajka
- 250 g śmietany, 18% tłuszczu
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- 4 łyżki szczypiorku, z cebulki dymki, posiekanego
- 300 g szyjek rakowych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- Wartości odżywcze
- na 8 porcji
- Kalorie
- 15026.4 kJ / 3589 kcal
- Białko
- 146.5 g
- Węglowodany
- 213.5 g
- Tłuszcz
- 242.6 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2h
Tajski burger
55min
Zielony rosół kolagenowy
7 Std. 15 Min
Gnocchi alla romana
2h
Małże z bazyliowym sosem
35min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1h 25min
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
30 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 Std. 20 Min
Pissaladière - francuska pizza
1 Std. 20 Min
Tarta prowansalska
1 Std. 15 Min
Burger rybny z krewetkami
40 min