Urządzenia i Akcesoria
Quiche z szyjkami rakowymi i serem gruyère
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
140 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus 1 łyżka do smażenia szyjek rakowych
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
35 g wody zimnej
-
150 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli dymki tylko białe części
-
2 ząbki czosnku
-
3 jajka
-
250 g śmietany, 18% tłuszczu
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
4 łyżki szczypiorku z cebulki dymki, posiekanego
-
300 g szyjek rakowych mrożonych, uprzednio rozmrożonych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 8 porcji
Białko
146.5 g
Kalorie
15026.4 kJ /
3589 kcal
Tłuszcz
242.6 g
Błonnik
8.4 g
Węglowodany
213.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1 godz.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Tort tropikalny z bezikami
5 godz.
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Risotto z salsą pomidorową
40 min
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 50 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min