
Urządzenia i Akcesoria
Quiche z szyjkami rakowymi i serem gruyère
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu250 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus 1 łyżka do smażenia szyjek rakowych140 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
wody zimnej35 g
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki150 g
-
cebuli dymki tylko białe części50 g
-
ząbki czosnku2
-
jajka3
-
śmietany, 18% tłuszczu250 g
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
szczypiorku z cebulki dymki, posiekanego4 łyżki
-
szyjek rakowych mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g
Wartości odżywcze na 8 porcji
Kalorie
3589 kcal /
15026.4 kJ
Białko
146.5 g
Tłuszcz
242.6 g
Węglowodany
213.5 g
Błonnik
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska