Urządzenia i Akcesoria
Quiche z szyjkami rakowymi i serem gruyère
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
140 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus 1 łyżka do smażenia szyjek rakowych
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
35 g wody zimnej
-
150 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli dymki tylko białe części
-
2 ząbki czosnku
-
3 jajka
-
250 g śmietany, 18% tłuszczu
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
4 łyżki szczypiorku z cebulki dymki, posiekanego
-
300 g szyjek rakowych mrożonych, uprzednio rozmrożonych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 8 porcji
Białko
146.5 g
Kalorie
15026.4 kJ /
3589 kcal
Tłuszcz
242.6 g
Błonnik
8.4 g
Węglowodany
213.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
50 dk
Operetta z owocami morza i kulkami ziemniaczanymi
2sa 10 dk
Lody waniliowe
12sa
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 dk
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1sa 30 dk
Bezy klasyczne
3sa 15 dk
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1sa 45 dk
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20 dk
Lodowe parfait na patyku
5sa 40 dk
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1sa
Krem z kasztanów jadalnych
15 dk
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4sa 15 dk