Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 150 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 458.6 kJ / 109.6 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 217.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kluski z czerstwych bułek
35min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z wędzonym serem
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1hod.
Chleb z serem i salami
1hod. 50min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20min
Angielskie scones
50 Min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 Min