Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 150 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 458.6 kJ / 109.6 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 217.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chlebki śródziemnomorskie
1h 5min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4h 30min
Ciabatta
4sa 40 dk
Irlandzki chleb na sodzie
45min
Podpłomyk cztery sery
55min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 Std.
Dip paprykowo-orzechowy
10min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Ziemniaczane podpłomyki
13h
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40 min