Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 500 g di filetti di salmone fresco, senza pelle e deliscato, tagliato a tocchi (2-3 cm)
- 40 g di scalogno a pezzi
- 10 fili di erba cipollina fresca tritati
- 1 tuorlo
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 200 g di salmone affumicato a pezzi
- crostini di pane, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 726 kJ / 173 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burro alle acciughe
4h 20min
Filetto di manzo con rucola e pomodorini confit
1h 50min
Datteri farciti al mascarpone con melagrana e arancia
1 Std.
Pere al vino con crema inglese
4 Std. 30 Min
Lattuga romana con salsa al Gorgonzola e granella di prosciutto
45min
Marinatura al Marsala
20min
Marinatura allo yogurt piccante
15 Min
Gazpacho con ciliegine di bufala
15 Min
Filetto di maiale e fragole
1 Std. 25 Min
Gelato al Parmigiano reggiano
10ωρ. 40 λεπτ.
Cheesecake al tonno e alici con peperoni
9h
Crostata meringata all'arancia
30 Min