Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (2 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 580 g di chicchi di mais, freschi
- 50 g di acqua
- 50 g di burro, a pezzi + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 4 fettine di pane
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 480 kJ / 114.8 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borscht
25 min
Vellutata di zucca e mela cotogna
1h
Crema di patate dolci con arachidi e coriandolo
30min
Purè di mele e sedano rapa
55min
Salsa fagioli e feta
10 min
Lenticchie e riso con cipolle (Mujadarrah)
1 godz. 5 min
Crema di carote e zenzero
20 min
Tè speziato indiano (Chai Masala)
15min
Zuppa di manzo con verdure
30min
Purè di pastinaca al profumo di arancia
50min
Gingerbread (senza lattosio)
1h
Vichyssoise
6h